HUMAN RESOURCE MANAGEMENT DEELTIJD

HBO-OPLEIDING | BACHELOR OF ARTS (BA)

Voor wie?

Werkende professionals met relevante werkomgeving

Opleidingsniveau

Hbo Bachelor

Diploma en titel

Hbo-bachelor: 240 EC’s

Bachelor of Science (BsC)

Studieduur

8 semesters van 6 maanden

Versnellen / pauzeren mogelijk

Start en lesmomenten

Start: september of februari

Lesdagen: 2 avonden (di/do) of zaterdag

Prijs

€ 2.143,- p.j. (bij recht op wettelijk collegeld) 50% korting in het 1e jaar.

Wil jij jouw carrière in Human Resource Management een impuls geven? Met de deeltijdopleiding Human Resource Management investeer je duurzaam in jouw carrière. Met direct rendement.

Waarom deze opleiding?

Het vakgebied HRM verandert voortdurend. Denk aan de steeds grotere rol van ICT en robotisering, waardoor functies verdwijnen en nieuwe onstaan. Veel vacatures zijn nu al moeilijk te vervullen door de vergrijzing. De uitstroom van mensen die met pensioen gaan is groter dan de instroom van jongeren. Dit als gevolg van demografische ontwikkelingen. Hoe speel je in op dit tekort op de arbeidsmarkt? Welke mensen zijn er nodig? En hoe zorg je dat werknemers duurzaam inzetbaar blijven? Strategische personeelsplanning, verandermanagement, recruitment en het ‘leven lang leren’ worden steeds belangrijker. In de deeltijdopleiding Human Resource Management komen al deze trends en vraagstukken aan bod.

Alles wat je leert tijdens onze deeltijdopleiding, is direct toepasbaar in je werk. Je vergroot direct jouw meerwaarde. En heb je jouw opleiding met goed gevolg afgerond? Dan ben je in bezit van een erkend én gewaardeerd hbo-diploma Human Resource Management.

Wij dagen je uit!

Met actuele en complexe cases dagen we je continu uit. Je leert buiten de gebaande paden te treden. De opgedane kennis kun je direct toepassen op je werkplek. Je leert ervaringsgericht; er is continu interactie met je werk, collega-studenten en je opleiding. Met masterclasses, live cases en pressure cookers halen wij de praktijk naar binnen.

Zo word je beter in je werk

Wil je succesvol zijn in een hbo-functie? Dan heb je niet alleen eersteklas vakkennis nodig, maar ook sterke professionele vaardigheden. Daarom loopt competentieontwikkeling als een rode draad door de opleiding. Zo ontwikkel jij je inhoudelijk en persoonlijk tot een professional, die mede de koers van een bedrijf kan bepalen.


Studieprogramma

De studie bestaat uit 8 semesters van een half jaar. De basis leg je met in de propedeuse met de semesters Organisatieverkenning en Managen & Organiseren. Daarna verdiep je jezelf in onder andere HR strategie, de functie van HR in een organisatie, performance management en HR analytics. Gedurende de hele opleiding werk je aan je professionele competenties. Kijk op de website voor uitgebreide semesterbeschrijvingen.

Kies je minor

Met een minor - een keuzeprogramma van een half jaar - kun je jezelf specialiseren of verbreden.

De minoren zijn steeds in ontwikkeling. Mogelijke richtingen zijn arbeidsrecht, learning and development en ontwikkeling/ loopbaan coaching.

Studie versnellen? Dat kan.

De 4-jarige deeltijdopleiding Human Resource Management bestaat uit 8 semesters. Maar er zijn manieren om je studie te versnellen!

Volg bijvoorbeeld parallel semesters door een extra dagdeel les te volgen. Of kijk of je relevante werkervaring kunt verzilveren met een Leerweg Onafhankelijke Toets (LOT). Het is aan jou.

“Bij ons T
Studeer je bij ons, dan begeleiden wij je bij je optimale professionele ontwikkeling. Dit zal je merken in je werk en zal ook bij collega’s en managers niet onopgemerkt blijven.’’ Myrke Nieweg, docent

Goed te combineren met werk en privé

Deze opleiding is goed te combineren met je werk. Je kunt kiezen uit colleges op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. Voor studenten die relevant werk hebben, is de gemiddelde studiebelasting 20 uur per week, waarvan 6 uur colleges. De overige uren zijn voor zelfstudie.

Jouw carrièremogelijkheden

Na afronding van je opleiding kun je je bij zowel profit als non-profit organisaties gaan bezighouden met ondermeer HR-processen, het werven en selecteren van de juiste medewerkers voor de juiste functie, het adviseren van het management over HR-vraagstukken, strategische vraagstukken over duurzame inzetbaarheid, reintegratie, loopbaanbegeleiding, flexibiliteit of talentmanagement. Onze alumni komen vaak terecht in:

- Personeel, Arbeid en HRM: 60- 80% - Leidingegevende en managers functie: 20% - 40%

Bekijk het facsheet voor o.a. informatie over de meest gevraagde functies in de markt, het aantal vacatures en het percentage functies op hbo-niveau.

Wat levert de opleiding op?

  1. Waardevol, erkend hbo-diploma
  2. Eersteklas, actuele vakkennis
  3. Direct impact in je huidige werk
  4. Professionele competenties
  5. Beter salaris- en carrièreperspectief
  6. Community netwerk voor het leven