COMMERCIËLE ECONOMIE DEELTIJD

HBO-OPLEIDING | BACHELOR OF SCIENCE (BSC)

Voor wie?

Werkende professionals met een relevante werkomgeving

Opleidingsniveau

Hbo Bachelor

Diploma en titel

Hbo-bachelor: 240 EC’s

Bachelor of Science (BsC)

Studieduur

8 semesters van 6 maanden

Versnellen / pauzeren mogelijk

Start en lesmomenten

Start: september of februari

Lesdagen: 2 avonden (di/do) of zaterdag

Prijs

Het actuele collegegeld vind je hier.

Werk je in marketing of sales, maar wil je écht beter worden in je werk? Of wil je jezelf omscholen? Met de deeltijdopleiding Commerciële Economie investeer je duurzaam in jouw carrière. Met direct rendement.

Waarom deze opleiding?

Markten veranderen en ontwikkelen continu. Dat vraagt om wendbare, hoogopgeleide professionals die beschikken over actuele kennis en skills. Met onze praktijkgerichte deeltijdopleiding Commerciële Economie ontwikkel je kennis én vaardigheden om te vernieuwen, grenzen te verleggen en je klanten beter te begrijpen.

Alles wat je leert tijdens onze deeltijdopleiding, is direct toepasbaar in je werk. Je vergroot direct jouw meerwaarde. En heb je jouw opleiding met goed gevolg afgerond? Dan ben je in bezit van een erkend én gewaardeerd hbo-diploma Commerciële Economie.

Wij dagen je uit!

Met actuele en complexe cases dagen we je continu uit. Je leert buiten de gebaande paden te treden en kunt meedoen aan internationale samenwerkingsprojecten. De opgedane kennis kun je direct toepassen op je werkplek. Je leert ervaringsgericht; er is continu interactie met je werk, collega-studenten en je opleiding. Met pressure cookers, live cases halen we de praktijk naar binnen.

Zo word je beter in je werk

Wil je succesvol zijn in een hbo-functie? Dan heb je niet alleen eersteklas vakkennis nodig, maar ook sterke professionele vaardigheden. Daarom loopt competentieontwikkeling als een rode draad door de opleiding. Zo ontwikkel jij je inhoudelijk en persoonlijk tot een professional, die mede de koers van een bedrijf kan bepalen.

Studieprogramma

De studie bestaat uit 8 semesters van een half jaar. De basis leg je met de vakken Marketing Basics, Sustainability en Marktonderzoek. Daarna verdiep je jezelf in Strategische marketing en management, Sales, inkoop en finance en Marketingcommunicatie. Gedurende de hele opleiding werk je aan je professionele competenties met het vak Persoonlijke Professionalisering. Kijk op hva.nl voor uitgebreide semesterbeschrijvingen.

Kies je minor

Met een minor - een keuzeprogramma van een half jaar - kun je jezelf specialiseren of verbreden. Kies bijvoorbeeld uit:

 • Digital Marketing
 • Neuromarketing
 • Cross Cultural Business Skills
 • Global Branding en Business English
 • Afstuderen op jouw eigen onderneming.

Studie versnellen? Dat kan.

De 4-jarige deeltijdopleiding Commerciële Economie bestaat uit 8 semesters. Een van de semesters gaat over competentieontwikkeling. Hier werk je continu aan, parallel aan de andere semesters. Als alles goed gaat, kun je deze studie in 3,5 jaar afronden. Maar er zijn nog meer manieren om je studie te versnellen!


Volg bijvoorbeeld parallel semesters door een extra dagdeel les te volgen. Of kijk of je relevante werkervaring kunt verzilveren met een Leerweg Onafhankelijke Toets (LOT). Het is aan jou.

“Bij ons T
“Studeren naast je werk vraagt om focus en een goede planning. Daar helpen we jou bij. Met persoonlijke aandacht, begeleiding en maatwerk.’’

Lex van Hoogstraten, docent

Goed te combineren met werk en privé

Deze opleiding is goed te combineren met je werk. Je kunt kiezen uit colleges op dinsdag- en donderdagavond of op zaterdag. Voor studenten die relevant werk hebben, is de gemiddelde studiebelasting 14-20 uur per week, waarvan 6 uur colleges. De overige uren zijn voor zelfstudie.

Jouw carrièremogelijkheden

Als afgestudeerd Commercieel Econoom kun je in verschillende werkvelden aan de slag gaan. Denk hierbij aan strategische marketing, online marketing, marktonderzoek, reclame, sponsoring, sales, import of export. Onze alumni komen vaak terecht in:

 • salesfuncties (40-60%)
 • marketingfuncties (20-30%)
 • inkoopfuncties (5-10%)

Wat levert de opleiding op?

 1. Waardevol, erkend hbo-diploma
 2. Eersteklas, actuele vakkennis
 3. Direct impact in je huidige werk
 4. Professionele competenties
 5. Beter salaris- en carrièreperspectief
 6. Community netwerk voor het leven